Quina és la millor edat per començar a aprendre anglès?

És certa l’afirmació que, per aprendre anglès, com més aviat millor?

A BABEL, iniciem l’aprenentatge de l’anglès a partir dels 6 anys (1r EP).

Per què a aquesta edat? Basant-nos en dos aspectes fonamentals:

○ BASE CIENTÍFICA:
Diversos estudis del Grup de Recerca en Adquisició de Llengües de la Universitat de Barcelona (GRAL) avalen que no té sentit començar molt petits amb una exposició limitada a la llengua, com poden ser unes sessions extraescolars d’1,5 hores a la setmana. Si parlem d’una immersió total a la llengua (com podria ser anar a viure a un país estranger), llavors SÍ que valdria la pena començar abans, és clar.
Estudi rere estudi, tant en el nostre context (Muñoz 2006) com arreu del món on s’ha estudiat l’impacte d’avançar l’edat d’inici de les llengües estrangeres, assenyalen que al finalitzar l’escolarització, els alumnes que comencen abans l’aprenentatge de l’idioma (per exemple, entre 1 i 5 anys) no ho fan millor que aquells que ho feren uns anys més tard.

○ EXPERIÈNCIA:
La nostra experiència de més de 30 anys ensenyant anglès a nens i nenes i analitzant el seu progrés a mida que han anat creixent a l’escola ens ha demostrat que els 6 anys és l’edat idònia per començar a familiaritzar-se amb l’anglès quan no es viu en un entorn d’immersió total.
Comencem creant una base fonamental pel seu aprenentatge, una base sòlida on després s’assentaran tots els coneixements posteriors.

Per tant, l’afirmació “Com més aviat, millor”, només en contextos d’aprenentatge d’idiomes reglats o extraescolars, no sembla adequada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *