Com més formació, millor inserció laboral

Hem trobat interessant aquest article publicat al diari Ara (08/03/24) sobre la inserció laboral al 2023, que confirma que el percentatge d’ocupació i els salaris mitjans augmenten amb l’educació. Aquest n’és el resum:

Segons la vuitena edició de l’estudi d’inserció laboral dut a terme per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, AQU Catalunya, l’escenari és optimista per a la gent que aposta per millorar la seva formació.

Anna Prades, cap de l’Àrea d’Internacionalització i Generació de Coneixement, explica: “la inversió en formació compensa. El percentatge d’ocupació i els salaris mitjans augmenten amb l’educació. A més, es redueixen les funcions no qualificades en el cas de màsters i doctorats”.

Tenir estudis superiors afavoreix l’accés al mercat laboral i millora l’ocupació i, en conseqüència, protegeix les persones de l’atur.

L’estudi detecta que el nivell de satisfacció amb la titulació cursada s’ha estancat i que hi ha un dèficit de formació en competències comunicatives davant les necessitats laborals.

L’anglès segueix sent la principal competència a millorar, seguida de l’expressió escrita i oral. A més, posa en valor que els màsters són una gran font d’atracció i de retenció de talent.

(Font: diari Ara)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *