Per què aprendre alemany?

  • En la vida laboral: Tracteu amb professionals de parla alemanya? Un bon nivell d’idioma us permetrà comunicar-vos de manera eficaç, cosa que és precisament la clau de l’èxit!
  • Una carrera global: Amb els coneixements d’alemany millorareu les vostres oportunitats de trobar feina en empreses alemanyes establertes tant en el vostre país com a l’estranger. Els bons coneixements d’alemany us convertiran en un col·laborador productiu per a un empresari amb relacions comercials globals.
  • Turisme i sector hoteler: Els turistes de països de parla alemanya viatgen molt i lluny; quan estan de vacances gasten més diners que els turistes d’altres països i els agrada ser atesos per personal i guies turístics que parlin alemany.
  • Ciència i recerca: L’alemany és la segona llengua més important en l’àmbit de la ciència. Alemanya ocupa la tercera posició en l’àmbit mundial pel que fa a la contribució a la investigació i el desenvolupament i concedeix beques d’investigació a científics estrangers.
  • Comunicació: El desenvolupament en l’àmbit dels mitjans de comunicació i de les tecnologies de la informació i la comunicació fa necessària la comunicació multilingüe. Moltes pàgines web importants estan escrites en alemany. Alemanya és el sisè país, d’entre 87, després de l’Índia, el Regne Unit, Estats Units, la Xina i Rússia, pel que fa a la publicació anual de nous llibres. Els vostres coneixements d’alemany us proporcionaran, per tant, un accés més ampli a la informació.
  • Comprensió cultural: Aprendre alemany significa poder formar-se una idea de la vida, els anhels i els somnis de les persones de països de parla alemanya i la seva societat multicultural.
  • Viatges: Els vostres coneixements d’alemany faran dels vostres viatges, no només a països de parla alemanya, sinó també a d’altres països d’Europa, especialment de l’Est, vivències més riques i profundes.
  • Gaudir de la literatura, la música, l’art i la filosofia: L’alemany és la llengua de Goethe, Kafka, Mozart, Bach i Beethoven. Aprofundiu el plaer de la lectura i/o l’audició de les seves obres en la seva llengua original.
  • Possibilitats d’estudiar i treballar a Alemanya: Alemanya concedeix un gran nombre de beques per estudiar a les seves universitats. Els joves estrangers tenen la possibilitat de sol·licitar un visat per treballar durant les vacances, i per a certes professions hi ha clàusules especials que concedeixen permisos laborals.  [Info adaptada de Goethe Institut]